Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

ik typte in www.slechtevraag.nl, hoe kan ik dan naar www.goeievraag.nl worden doorverwezen, als dat duidelijk niet is waar ik naar op zoek ben?mvrgrmv

Ik vind het gewoon vreemd.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
83

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Slechte vragen bestaan niet. Wel domme antwoorden.

Slechtevraag.nl is een domein dat ook door Sanoma digital (de eigenaar van deze website) is gekocht en deze verwijst door naar http://www.goeievraag.nl )

Toegevoegd na 10 minuten:
Als je een domein registreert kan de registrar die de registratie uitvoert de naam koppelen aan een andere bestaande website.

Zo wordt http://www.goeievraag.nl en http://www.goedevraag.nl en http://www.slechtevraag.nl naar dezelfde website gekoppeld.

Dit ligt iets anders voor de belgische websites. Als je http://www.goedevraag.be intypt krijg je dezelfde inhoud te zien, maar is de welkomsttekst "Stel je vraag aan heel België". Dit zou je kunnen zien als andere website, maar de database met vragen en antwoorden is identiek.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat is een andere vraag en die is al eens gesteld op: http://www.goeievraag.nl/vraag/www-slechtevraag-intyp-doorgeleid-www.21492
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Als je dommevragen.nl intikt krijg je ook iets leuks ;-)
Dat betekent dat deze website ook het domeinnaam www.slechtevraag.nl heeft gekocht, de website is dus van hun.

Op de website www.slechtevraag.nl zit een code waardoor je vanzelf doorgestuurd wordt naar www.goeievraag.nl


www.slechtevraag.nl en www.goeievraag.nl zijn dus van 1 eigenaar.


Correct me if i'm wrong.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Die domeinnaam is inderdaad van dezelfde eigenaar.

Waarschijnlijk wilde (destijds nog) IlseMedia voorkomen dat één of andere grapjas een parodie op Goeievraag zou maken. Want zeg nou zelf, als je deze site belachelijk zou willen maken, is 'slechtevraag.nl' wel een schot voor open doel.

Het is trouwens wel gebruikelijk voor bedrijven om niet alleen hun hoofddomeinnaam te registreren, maar ook andere varianten die ze kunnen bedenken. Bijvoorbeeld varianten met een vaak voorkomende spelfout die uitgebuit kunnen worden door phishers (bijvoorbeeld ABN AMRO heeft naast abnamro.nl ook abn-amro.nl) of namen die direct geassocieerd zouden worden met het bedrijf, wat imagoschade zou kunnen veroorzaken (zoals dus slechtevraag.nl).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding